Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για τη Μετανάστευση, όπως διαμορφώνεται από τους οικείους Κανονισμούς και τις Οδηγίες της Ε.Ε. και από τα συμβατικά κείμενα της εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν, με την Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, διαχειριζόμαστε τα ζητήματα νόμιμης εισόδου και νόμιμης διαμονής και εργασίας για τους πολίτες τρίτων χωρών, που διαβιούν νόμιμα στη χώρα. Ιδίως με την εφαρμογή του Κανονισμού 380/2008 καθιερώνεται η έκδοση αδειών διαμονής με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας που θα περιλαμβάνει βιομετρικά δεδομένα. Συνεπώς, ως εκτελεστικός και ελεγκτικός κρατικός φορέας εφαρμόζουμε την επιτελική-σχεδιαστική πολιτική της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή εφαρμόζουμε τη σχετική νομοθεσία νόμιμης εισόδου, χορήγησης, ανανέωσης, απόρριψης, ανάκλησης αδειών διαμονής, παρακολουθούμε και ελέγχουμε όλα τα σχετικά θέματα.

Ανανέωση αδειών διαμονής, δελτίων διαμονής και δελτίων μόνιμης διαμονής

Σε εφαρμογή της υπ' αριθμ. οικ.374365 (ΦΕΚ Β'/5242/12.11.2021) απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, από 16.11.2021 οι αιτήσεις για ανανέωση των αδειών διαμονής, των δελτίων διαμονής και των δελτίων μόνιμης διαμονής, θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο : https://applications.migration.gov.gr/metanasteusi.

Πορεία φακέλου πολίτη τρίτης χώρας για άδεια διαμονής

Kάθε αλλοδαπός μπορεί, πληκτρολογώντας το επώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου του να εισέρχεται ο ίδιος μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://pf.emigrants.ypes.gr/pf στο σύστημα και να ενημερώνεται κάθε στιγμή, σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεσή του. Παρακαλούνται οι αλλοδαποί πολίτες που συναλλάσσονται με τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, να ενημερώνονται απευθείας από τη σχετική εφαρμογή για την πορεία της υπόθεσής τους ώστε να αποφεύγονται άσκοπες επισκέψεις για απλές πληροφορίες στα γραφεία των Διευθύνσεων, που οδηγούν στη δημιουργία συνωστισμού και ουρών αναμονής, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος της δικής τους εξυπηρέτησης.

Διαδικασία Έκδοσης Βεβαίωσης Παράτασης Αδειών Διαμονής για Πολίτες Τρίτων Χωρών

Για την έκδοση πιστοποίησης / βεβαίωσης της παράτασης ισχύος των αδειών διαμονής και των βεβαιώσεων κατάθεσης αίτησης, σύμφωνα με την πρόσφατα υιοθετηθείσα νομοθεσία (άρθρο 156, ν. 4764/2020), ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://migration.gov.gr/ilektronika-i-vevaiosi-paratasis-ischyos-adeion-diamonis/

Πληροφορίες - Έντυπα

Υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης έχει έδρα την πόλη της Λάρισας.

Διεύθυνση :

Ωράριο Υποδοχής Κοινού: Δευτέρα έως Πέμπτη: Ώρες από 08.00 έως 14.00 (σύμφωνα με την υπ'αριθμ. 14944/9-10-2018 απόφαση του Συντονιστή Α.Δ.Θ.Σ.Ε., ΑΔΑ: 7ΝΟΓΟΡ10-ΕΣ2)

Τηλέφωνο για πληροφορίες - ραντεβού E-mail

Όταν επιλέξετε οποιοδήποτε κείμενο στον ιστοχώρο μας αυτό αντιγράφεται αυτόματα στο Πρόχειρο (Clipboard) και παραμένει επιλεγμένο, οπότε μπορείτε να το επικολλήσετε οπουδήποτε θέλετε.

Δώστε μας τη γνώμη σας

{{message}}
Πληκτρολογήστε το σχόλιό σας.

Η Διαδικτυακή Πύλη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ
Ενημέρωση και επιλογή Απόρριψη όλων Αποδοχή όλων